Snoekbaarsbootverhuur vissen moerdijk

Snoekbaarsvissen begint bij het vinden van de juiste locatie. Jaar op jaar blijkt dat de snoekbaars zich goed laat vangen rondom de wateren van de Moerdijkbrug: het Hollands Diep en de Dordtse Kil. De Moerdijkbrug verbindt het Eiland van Dordrecht in de provincie Zuid-Holland met de provincie Noord-Brabant.

Vissoorten: Winde, roofblei, snoekbaars en baars
Hoe te vissen:  met kleine lepel, spinner of vlieg (maat 12 tot 8)
dan variërend binnen halen of strippen.

Bij stroming naar Moerdijk, stevig binnen halen, draaien.
Aassoorten:  Naar eigen keuze met de vlieg, red tag, phassent tail,
kleine streamers 3 á 4 cm in bruine/zilver tinten
(zorg voor voldoende volglijn, minimaal 50 meter).
Kleine baarspluggen en kleine spinners.

Snoekbaars

Een snoekbaars heeft een hekel aan licht en zal overdag de donkere en diepere gedeeltes van een rivier of plas opzoeken en zich daar verschuilen. Dit is natuurlijk een uitermate interessant gegeven voor de snoekbaarsvisser want de vis kan enigzins voorspelbaar worden bevist.
Vis overdag dan ook altijd onder en rondom de bruggen en peilers.

De stizostedion lucioperca, de snoekbaars ook wel de glasoog genoemd komt van oorsprong uit Oost- en Midden-Europa. Sinds het einde van de negentiende eeuw is de snoekbaars echter ook uitgezet in Nederland met name voor de commerciële visvangst. Deze rover kan een lengte van 120 centimeter halen, maar dit zijn zeldzame exemplaren die niet veel gevangen worden. Een snoekbaars tussen de 80 à 90 cm kan hier in ons kikkerlandje als groot betiteld worden en laat zich voornamelijk in de grotere meren en rivieren vangen, waaronder bij de peilers van de Moerdijkbrug. Ervaren snoekbaarsvissers zijn in staat op het Hollands Diep (rondom de Moerdijkbrug) om op een ochtend gemiddeld vier tot vijf snoekbaarzen te vangen. Hoeveel vissen vang jij?

Vraag raad aan Aad
Snoekbaarsvissen vraag raadWist je dat Aad Lansbergen, de oprichter van Snoekbaars Bootverhuur, een van de meest ervaren snoekbaarsvissers is van het Hollands Diep? Al meer dan twintig jaar lang vist hij twee keer per week (in het visseizoen) en vangt meestal vijf snoekbaarzen per trip. Wil je weten waar Aad deze vissen vangt? Of wil je weten hoe en met welke soorten kunstaas? Vraag bij ontvangst van een boot naar Aad en misschien kan hij je wel net de juiste tips geven om ook van die mooie grote snoekbaarzen binnen te halen. Verbeter jij zijn recordvangst?!

Over snoekbaars bootverhuur

Snoekbaars Bootverhuur is een initiatief van Aad Lansbergen in samenwerking met EuroParcs. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs de Biesbosch) van het eerste uur en met zijn twintig jaar ervaring op het vissen van snoekbaars vanaf de boot durven wij gerust te zeggen dat het logisch is dat deze expert zijn ervaring wil delen met jou. Hij weet zeker dat je net zo enthousiast zal worden als hij al jaren is.

De boten zijn direct beschikbaar vanuit EuroParcs de Biesbosch. Activiteiten "Snoekbaarsvissen onder de Moerdijkbrug..." en "Varen in De Biesbosch" zijn onderdeel van het nieuwe evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantie in het resort.

Contactgegevens

EuroParcs De Biesbosch
Rijksstraatweg 186
3316 EJ Dordrecht

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Neem dan contact op met onze receptie

E-mail: info@resortdebiesbosch.nl